Poszukujemy kandydatów na stanowisko Sales Development Representative

Jako asperIT jesteśmy liderem na polskim rynku w aktywizacji osób ze spektrum autyzmu do pracy w branży IT. Rekrutujemy, szkolimy i aktywizujemy zawodowo osoby neuronietypowe. W naszej organizacji sami zatrudniamy beneficjentów naszych projektów i dzięki nim świadczymy na bardzo wysokim poziomie usługi testów oprogramowania.

Zanim zdecydujesz się na współpracę z nami, odpowiedz sobie na trzy pytania:

• Czy poszukujesz wyzwań, które poza rozwojem Twojej kariery sprawią, że świat staje się lepszy?
  • Czy chcesz poczuć, że każdy pozyskany przez Ciebie klient to nie tylko pieniądze, lecz również realne zmienianie życia na lepsze naszych autystycznych pracowników?
  • Czy nasze wartości, kultura organizacji i sposób funkcjonowania jest Ci bliskie lub co najmniej chcesz w tego typu projekcie uczestniczyć?

Jeżeli w obu przypadkach odpowiedziałeś/-aś „tak” to aplikuj do nas!

Dołącz do naszego zespołu innowatorów z pogranicza branży IT i HR. Być może to właśnie dzięki współpracy z Tobą zbudujemy firmę, jakiej w Polsce jeszcze nikt nie stworzył.

Potrzebujemy Cię do wsparcia naszej sprzedaży usług IT.

Poszukujemy kandydatów na stanowisko

Sales Development Representative

Na tym stanowisku będziesz:

• wykonywać telefony do potencjalnych klientów (cold calling) na podstawie przygotowanej bazy kontaktów;
  • przygotowywać treści kampanii mailowych (cold mailing) wysyłanych do potencjalnych polskich i zagranicznych klientów;
  • robić prospecting;
  • dbać o aktualność naszych danych w systemie CRM;
  • przygotowywać wstępne oferty oraz umawiać spotkania sprzedażowe z naszymi ekspertami.

Cechy, których poszukujemy u kandydata:

• nie boisz się cold callingu i lubisz rozmawiać z ludźmi;
  • umiesz pisać maile przykuwające uwagę odbiorcy;
  • umiesz robić prospecting;
  • lubisz systematyczność oraz skrupulatność;
  • posługujesz się językiem angielskim co najmniej w stopniu komunikatywnym;
  • pasujesz do naszej kultury organizacji i wyznawane przez nas wartości są Ci bliskie;
  • masz empatię dla innych ludzi;
  • lubisz mieć uporządkowaną sprzedaż, kierując się przede wszystkim procesami sprzedaży a nie artystycznym podejściem do tego fachu;
  • dobrze radzisz sobie z narzędziami IT (m.in. MS Office 365, ClickUp oraz/lub inne narzędzia do zarządzania projektami czy też CRM-y),
  • masz co najmniej roczne doświadczenie na podobnym stanowisku.

Będzie mile widziane, jeżeli:

• interesuje Cię także marketing;
  • chcesz mieć wpływ na kształtowanie wizerunku naszej organizacji;
  • umiesz lub miałeś/-aś okazję pracować w zwinnych metodykach zarządzania;
  • wykazujesz się samodzielnością i inicjatywą w działaniach;
  • masz odwagę do realizacji ambitnych celów, większych nawet niż tych oczekiwanych od Ciebie.

Oferujemy Ci:

• stabilne zatrudnianie w dynamicznie rozwijającej się firmie;
  • elastyczność w doborze formy współpracy (umowa o pracę, umowa zlecenie, rozliczenie B2B);
  • wynagrodzenie 4.000-6.000 zł brutto (lub 5.000-7.000 zł + VAT) plus jasno zdefiniowana premia za wyniki,
  • poza podstawą wynagrodzenie premiowe, bezpośrednio zależne od efektów Twojej pracy;
  • możliwość pracy zdalnej;
  • elastyczny czas pracy;
  • pracę bez podróży służbowych – sprzedaż naszych usług na tym etapie nie wymaga od Ciebie spotkań osobistych, wszystko załatwiasz z potencjalnym klientem zdalnie;
  • możliwość udziału w szkoleniach komercyjnych z zakresu prowadzonych działań;
  • niezbędne narzędzia pracy (służbowy komputer i telefon, licencje na potrzebne oprogramowanie i usługi SaaS);
  • możliwość pracy przy unikalnym, innowacyjnym i odpowiedzialnym społecznie projekcie.

Jeżeli nasza oferta jest dla Ciebie interesująca to aplikuj już teraz wypełniając ten formularz.

Jak wygląda nasz proces rekrutacji?

1. Wypełniasz formularz rekrutacyjny.
  2. Wszystkim kandydatom damy odpowiedź maksymalnie do 28 lutego. Jeżeli odpowiedź jest pozytywna to na maila otrzymasz link do calendly, abyś mógł/-a umówić się na spotkanie z nami.
  3. Pierwsza rozmowa potrwa do 60 minut i ma zbadać Twoje kompetencje.
  4. Po pierwszej rozmowie w ciągu maksymalnie 3 dni jest nasza decyzja, czy zapraszamy Cię na drugą rozmowę.
  5. Jeżeli odpowiedź jest pozytywna to na maila znowu otrzymasz link do calendly, abyś mógł umówić się z nami na kolejne spotkanie.
  6. Druga rozmowa potrwa około 30 minut i jej celem jest poznać lepiej Ciebie – co robiłeś w przeszłości, gdzie się uczyłeś, co robisz obecnie itp.
  7. Po drugiej rozmowie w ciągu maksymalnie 3 dni damy Ci znać, czy zapraszamy Cię na finalną trzecią rozmowę.
  8. Jeżeli jeszcze bardziej się rozumiemy i czujemy do siebie wzajemnie chemię to dostaniesz maila, aby poprzez calendly umówić się z nami na trzecią, finalną rozmowę.
  9. Ostatnia rozmowa może być w szerszym gronie, gdyż chcielibyśmy Cię jeszcze lepiej poznać i wspólnie zdecydować, czy wszyscy mamy te same wartości i czy dobrze będziesz się czuć w naszej kulturze organizacji. Razem z Tobą stwierdzamy czy chcemy wspólnie budować naszą organizację. Rozmowa potrwa do 45 minut.
  10. Po rozmowie otrzymasz maksymalnie w ciągu 14 dni naszą odpowiedź. Ten czas jest dłuższy, ponieważ chcemy sobie pozostawić prawo do poczekania na rozmowy z potencjalnymi innymi kandydatami.

UWAGA!
Prosimy o dopisanie klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez asperIT.com Sp. z o.o.  dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacyjnego, zgodnie z przepisami Ustawy z 29.08.1997 o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z poz. zm.). Przyjmuję do wiadomości, że przysługuje mi prawo wglądu do treści moich danych oraz ich poprawiania”.